Seguidores

lunes, 10 de octubre de 2011

Ruteta en V Strom III. Nit de Dracònids

El dissabte 8 d'octubre van rebre aquest correu electrònic:

La Terra travessa aquesta nit el rastre deixat pel cometa 21P/Giacobini-Zinner en la seva òrbita al voltant del sol fa alguns segles. Per això, si els núvols i la lluna no ho impedeixen, és possible que avui molts puguin assistir a una gran tempesta de meteors, la pluja d'estels Dracònids. De pluja d'estels dels Dracònids n'hi ha sovint els primers dies d'octubre, però només es té constància que hi hagués una autèntica tempesta de milers de meteors els anys 1933 i el 1946. Segons diversos especialistes, avui es podria reviure una altra nit màgica com aquelles.

Així que vam decidir agafar la moto desprès de sopar i anar a la recerca dels Dracònids. Primer va ser el Coll de la Batalla, 5 minuts un meteorit. Vam pensar que no era el lloc. Desprès de passar pels carrers de la Selva del Camp, vam enfilar cap a l'Albiol. A l'arribar tocaven dos quarts d'onze. Semblava hivern, ningú pel carrer, fred i un fort vent que movia fantasmagòricament les primeres fulles caigudes de la tardor. Continuem per un camí asfaltat que en aquelles hores semblava sortit d'una pel·lícula de terror. Els pins gegantins no deixaven passar ni un bri de llum de la lluna, el vent amb molta força els movia  i la llum de la moto projectava ombres estranyes. Vam seguir pujant fins al refugi de la Mussara.

Allí vam buscar un lloc arraserat i que ens permetés observar el cel, però desprès d' uns 10 minuts i no veure cap meteorit, el mal de coll i el fred, ens vam fer tornar a casa. De baixada i quan la temperatura es va fer una mica més agradable vam parar a fer alguna foto i veure la Costa Daurada il.luminada.

No vam veure la pluja d'estels anunciada però vam gaudir de la immensitat de la nit i de la bona companyia, a pesar del fred i del vent.


Fins la propera!!

2 comentarios:

  1. Gràcies per compartir aquestes meravelloses sortides¡¡¡
    T_m_

    ResponderEliminar
  2. Just found your lovely blog. Now you have a new follower.
    Hugs Maria

    ResponderEliminar